Tužilac traži 18 meseci zatvora za Kantara zbog ponovljenih pretnji vlasnici i radnici OK radija, presuda u ponedeljak 1Dejan Nikolić Kantar, Foto: Lična arhiva

U današnjem nastavku suđenju Dejanu Nikoliću Kantaru, zbog pretnji novinarima OK radija, na kome se okrivljeni nije pojavio, kao ni njegov advokat, tužilac Emilija Tončić tražila je kaznu od minimum 18 meseci zatvora, a sudija Bojan Trajković rekao da će presudu objaviti u ponedeljak, prenelo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

U publici male sudnice lokalni novinari su prepoznali Kantarovog saradnika, koga je sudija više puta opomenuo zbog korišćenja mobilnog telefona i, kako navodi UNS, on je sigurno prvi javio okrivljenom da, iako je priložio medicinsku dokumentaciju, ročište nije odloženo.

Oštećene Olivera Vladković i Svetlana Ivanov, vlasnica i radnica OK radija, ponovile su u sudnici da su u strahu.

Te pretnje tokom suđenja. Gestikulacija. Ti pogledi kada je saznao da neće biti pušten iz pritvora. I dalje osećam ugroženost i strahujem za svoju bezbednost. Imam i dalje policijsku zaštitu, rekla je Vladković.

Ona je napomenula da nije jednostavno živeti u strahu da će vas neko napasti i ukazala da okrivljeni „ima svoje ljude“ i da je u Centralnom zatvoru u Beogradu, kao pritvorenik, pretio čuvaru.

Nama je pretio u Osnovnom sudu u Vranju. Ne znam šta može da nam se desi van tih institucija, rekla je Vladković.

I Ivanov je kazala da oseća da strah raste.

Kad god pročitam da je od početka godine ubijeno 20 žena pomislim na Oliveru i sebe i da je Nikolić rekao da imamo razloga da se plašimo, izjavila je Ivanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari