Tužilac traži produženje pritvora za Srbe osumnjičene za ubistvo Ivanovića 1Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Tužilac kosovskog tužilaštva Sulj Hodžaj zatražio je danas produženje pritvora za još dva meseca trojici Srba uhapšenih prošlog meseca u Kosovskoj Mitrovici, pod sumnjom da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića, prenosi RTS.

Advokat jednog od trojice pritvorenih Dejan Vasić rekao je za RTS da će branioci dati odgovor na zahtev tužioca, u kojem će navesti neosnovanost određivanja pritvora i zatražiti njihovo oslobađanje.

Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković i Marko Rošić uhapšeni su prošlog meseca u policijskoj akciji u severnom delu Kosovske Mitrovice. Oni su u pritvoru do 24. decembra.

Početkom ove nedelje Osnovni sud u Prištini potvrdio je svoju prethodnu odluku o meri jednomesečnog pritvora, na ponovljenom ročištu, koje je zatraženo iz Apelacionog suda, radi preispitivanja prvobitno donete odluke, pošto je utvrđeno da nije bilo dovoljno dokaza za njihovo zadržavanje.

Vasić očekuje da će Osnovni sud u Prištini po novom zahtevu tužioca raspravljati pre vikenda, jer im u ponedeljak, 24. decembra, ističe mera jednomesečnog pritvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari