Tužilac Višeg javnog tužilaštva: Za sutra zakazano saslušanje oca dečaka osumnjičenog za pucnjavu na Vračaru 1Foto: Printscreen/RTS

Tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nikola Uskoković izjavio je danas za RTS da nijedan detalj zločina koji se dogodio u školi na Vračaru neće biti neistražen, navodeći da je za sutra zakazano saslušanje oca dečaka koji je pucao.

Dečak koji je pucao, od srede se nalazi u psihijatrijskoj ustanovi, uz odobrenje njegovog staratelja, gde se preduzimaju mere – opservacija i medicinsko posmatranja, rekao je Uskoković.

Tim radnjama koordinira postupajući tužilac za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji je i obavio uviđaj na licu mesta, sa dežurnim zamenikom iz Odeljenja za opšti kriminal, objasnio je Uskoković.

Istraga se kreće u više pravaca, nijedan detalj neće biti neistražen, rekao je Uskoković, objašnjavajući da, prema zakonu, dečak zbog godina ne može krivično da odgovara.

Otac se tereti za krivično delo protiv opšte sigurnosti i određen mu pritvor od 48 sati – u toku kojih teče istraga, posle čega će biti priveden tužiocu na saslušanje.

Za sutra je zakazano njegovo saslušanje. Za krivično delo koje mu se stavlja na teret, zaprećena je kazna od dve do 12 godina zatvora, rekao je Uskoković, ocenivši da se ovakav zločin ne pamti u Srbiji od Drugog svetskog rata.

Kada na licu mesta vidite suzne oči na licima ljudi iz Hitne pomoći, taj prizor ne može da ne ostavi trajni uticaj na vas, ocenio je Uskoković.

Sve vesti u vezi sa tragedijom na Vračaru pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari