Tužilaštvo čekalo dve i po godine pa pokrenulo istragu 1

Praktično dve i po godine nakon što su podnete krivične prijave protiv Saše Milinovića i Slobodana Gvozdenovića zbog napada na komunalne policajce ispred objekta „Prezident „,tužilaštvo na saslušanje je pozvalo komunalne policajce Darka Đukića i Rada Đurđevića.

 Izjavu je do sada dao Đukić dok će se pred tužiocem Đurđević naći za desetak dana.

 

Još 20014. godine u noći između 30. i 31. marta na komunalne policajce Darka Đukića i Rada Đurđevića koji su bili u redovnoj kontroli radnog vremena ugostiteljskih objekata nasrnuli su sadašnji gradonačelnik tada kandidat za narodnog poslanika Slobodan Gvozdenović i Saša Milinović vlasnik objekta „Prezident“, koji je i bio predmet kontrole.

Valjevska policija je još 7. aprila 2014. godine predala izveštaj o pomenutom napadu tužilaštvu , a samo nekoliko dana nakon toga krivične prijave u zakonskom roku podnela je i komunalna policija. Zbog slučaja napada na komunalne policajce sindikat komunalnih policajaca oglasio se otvorenim pismom , ali i pismom premijeru Aleksandru Vučiću tražeći da se komunalna policija zaštiti. Tek sada, dve i po godine kasnije tužilaštvo kreće sa mrtve tačke u ovom slučaju. Za sada je nepoznato da li su predmeti protiv Gvozdenovića i Milinovića zapravo razdvojeni jer su u dosadašnjem davanju izjave pitanja bila usmerena isključivo na Milinovića i njegova činjenja.

 

Te sporne noći komunalni policajci Darko Đukić i Rade Đurđević i komunalni inspektori Biljana Andrić i Jelisaveta Lazarević u redovnoj kontroli ugostiteljskih objekata konstatovali su prekoračenje radnog vremena objekta „Prezident“. Ceo slučaj ostao bi u okviru poslova redovne kontrole da se po navodima ovog sindikata nije u ceo slučaj umešao u to vreme budući poslanik Slobodan Gvozdenović. U službenoj belešci datoj kasnije u toku noći u policiji, komunalni policajci su naveli da je dat rok od 15 minuta da objekat završi sa radom i da je u trenutku izlaska iz objekta na njih verbalno nasrnuo budući poslanik Slobodan Gvozdenović. U izjavi je navedeno da im se Gvozdenović obratio ružnim rečima, obraćajući im se pogrdnim imenima, pitajući da li znaju ko je on, tvrdeći pritom da će isti 17-og postati poslanik , a policajci ostati bez posla. U zabelešci se navode Gvozdenovićeve reči .“ Budete li u buduće vas dvojica prišli ovom objektu , nestaćete i jedan i drugi“.

Gvozdenović je potom po rečima prisutnih očevidaca ušao u objekat i muzičarima rekao da nastave program , a gostima u lokalu da ostanu unutra. Istovremeno iz objekta je izašao vlasnik „Prezidenta“ Saša Milinović koji je takođe najpre verbalno napao policajce , a potom pokušao i fizički da se sa njima obračuna. U tom pokušaju Milinović je izrekao pretnju da će u slučaju zatvaranja objekta, komunalnog policajca Rada Đurđevića iseckati na komade. U trenutku dolaska policije Milinović je ipak fizički dohvatio Đurđevića pocepavši mu pritom jaknu.

U prvoj izjavi za Vamediu Gvozdenović je tada rekao da navodi policajaca nisu tačni, a potom u gostovanju na VTV-u rekao da se radi o njegovoj ishitrenoj reakciji koju su, kako kaže, mediji podigli na jedan viši nivo. Gvozdenović je nakon ovog slučaja ipak postao poslanik , a u junu ove godine i gradonačelnik Grada Valjeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari