Tužilaštvo dostavlja Kosovu informacije o Ivanoviću 1Foto: N1

Tužilaštvo za organizovani kriminal prikupilo je određeni broj podataka i obaveštenja i oni će danas biti dostavljeni Ministarstvu pravde Republike Srbije, kako bi bili prosleđeni Kancelariji Specijalnog predstavnika EU u Prištini, prenosi N1.

„Tužilaštvo je primilo četiri zahteva za uzajamnu pravnu pomoć, koje su Ministarstvu pravde Republike Srbije dostavili iz Kancelarije Specijalnog predstavnika EU u Prištini“, navodi Tužilaštvo.

Od momenta saznanja za događaj, kako dodaju, postupajući po zahtevima za prikupljanje potrebnih obaveštenja Tužilaštva, Ministarstvo unutrašnjih poslova i drugi nadležni organi intenzivno rade na prikupljanju podataka i obaveštenja i preduzimaju mere i radnje u cilju otkrivanja učinilaca i okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno.

Navode i da Tužilaštvo i drugi nadležni organi nastavljaju da prikupljaju sve podatke i moguće dokaze koji bi doveli do otkrivanja učinilaca. „Svi novi podaci do kojih MUP i drugi organi budu došli, u kontinuitetu će biti dostavljani Kancelariji Specijalnog predstavnika EU u Prištini“, navodi Tužilaštvo.

Oni istovremeno dodaju i da očekuju da im, pored dokaza koje su do sada primili, budu dostavljeni i drugi dokazi koji su, inače, već pribavljeni tokom istrage koju vodi tužilaštvo u Kosovskoj Mitrovici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari