Tužilaštvo istražuje ko se u njihovim kancelarijama noću provodio uz Sinana Sakića 1Viši sud u Beogradu Foto: Radmila Marković/Danas

Dok Više javno tužilaštvo u Beogradu i dalje potresa afera arbitrarnog premeštanja zamenika tužilaca, u Prvog osnovnom tužilaštvu u Beogradu imaju problem druge vrste.

Naime, na društvenim mrežama se u utorak pojavio snimak zgrade tužilaštva u Katanićevoj ulici u Beogradu. Na kratkom snimku, napravljenom u večernjim satima, vidi se da je jedna kancelarija u zgradi osvetljena i da iz nje dopire glasna muzika uz koju su pevali okupljeni. U trenutku snimka, iz kancelarije je dopirala pesma Sinana Sakića “Evo me drugovi moji”.

Povodom snimka, dan nakon objavljivanja, oglasio se Drugi osnovni sud u Beogradu koji upravlja zgradom. Oni su podsetili da zgradu u Katanićevoj ulici, osim njih, koristi još i krivično odeljenje Prvog osnovnog suda, Prvo osnovno tužilaštvo, kao i Apelaciono tužilaštvo.

“Događaj u večernjim satima 23.05.2023. godine se odigrao u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i u njihovoj organizaciji, bez obaveštenja uprave Drugog osnovnog suda u Beogradu, zbog čega je od Glavnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Ljubivoja Đorđevića traženo da u primerenom roku obavesti Predsednika Drugog Osnovnog suda u Beogradu o svim preduzetim radnjama u pogledu disciplinske odgovornosti lica koja su organizovala proslavu i u istoj učestvovala”, naveli su u saopštenju iz Drugog osnovnog suda.

U Prvom osnovnom tužilaštvu Danasu je rečeno da je navedeni dopis Drugog suda stigao u upravu i da će tražene provere biti sprovedene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari