Tužilaštvo najviše zanima Cvetkovićev treći telefon 1Foto: FoNet / Nenad Djordjevic

Novinar Stefan Cvetković dao je danas izjavu u svojstvu osumnjičenog pred Osnovnim tužilaštvom u Vršcu, povodom krivične prijave koja je protiv njega podignuta zbog sumnje za lažno prijavljivanje otmice. Cvetković je u prisustvu advokata davao iskaz blizu tri sata.

On za naš list kaže da je saslušanje proteklo u „korektnoj atmosferi“ i da se tužilaštvo najviše interesovalo za telefon sa kog je pozvana njegova majka, u vreme dok je navodno bio kidnapovan.

– Taj telefon nema nikakve veze sa mnom niti sam ga ikada koristio. Pogledaću majčin telefon da vidim sa kog broja je upućen poziv. Možda je neka strina ili tetka. Imam neke sumnje, ali neću izlaziti u javnost dok ne budem siguran – kaže Cvetković za Danas. On dodaje da se upravo zbog poziva tužilaštva vratio u zemlju, „da ne bi posle bilo da je pobegao“.

Cvetković je juče bio u Kosovskoj Mitrovici i u Prištini, gde je dao intervju za portal Indeksonline. On je je za taj kosovski portal na albanskom, kako se navodi, rekao da je na Kosovu zbog svedočenja kosovskoj policiji i tužilaštvu u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića. Cvetković je rekao da je došao dobrovoljno kako bi svedočio pred nadležnim organima, sa namerom da pomogne razrešenju situacije i pozadine ovog ubistva.

Međutim, Cvetković nije dobio nikakav zvanični poziv od nadležnih kosovskih institucija, već se ponudio za saradnju.

– Razgovarao sam sa nadležnima u tužilaštvu i kosovskoj policiji. Rekao sam da ću u onoj meri, u kojoj znam i mogu, dati sve da doprinesem da se ubice Olivera Ivanovića što pre nađu pred licem pravde – kaže Cvetković, najavljujući skori ponovni odlazak u Prištinu.

Nakon gotovo dva dana potrage, novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve je pronađen. Tvrdio je da ga je grupa nepoznatih osoba sa nejasnim motivima kidnapovala i držala otetog sa kapom na glavi, dok ga nisu pustili, takođe bez ikakvih objašnjenja. Rekao je da ga policija nije pronašla, već da se sam javio nadležnima nakon puštanja. Nakon izjave u tužilaštvu i policiji, protiv njega je podignuta je krivična prijava zbog sumnje za lažno prijavljivanje otmice.

Cvetković odgovara 28. juna na pitanja na Fejsbuku

Novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković, koji je pre dve nedelje bio nestao na dva dana, odgovaraće 28. juna na pitanja građana na Fejsbuk strani Danasa, u okviru rubrike Intervju na mreži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.