Tužilaštvo: Nema osnova za pokretanje krivičnog postupka u sudaru Branka Gogića i Rasima Ljajića 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Miloš Perić

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu donelo je odluku da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo koje osobe u slučaju saobraćajne nesreće koja se desila 10. aprila ove godine, a u kojoj je teško povređen lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDP) Rasim Ljajić, dok je poginuo njegov saradnik i predsednik Izvršnog odbora te stranke Branko Gogić.

„Obaveštavamo javnost da je nakon pribavljenih izveštaja nadležnih institucija i ekspertize saobraćajne nezgode, kao i analize ovako prikupljenih i ostalih dokaza u spisima predmeta, Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu donelo odluku da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica, jer u radnjama bilo koga nisu ostvarena obeležja nekog od krivičnih dela za koje se goni po službenoj dužnosti“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Podsetimo, u saobraćajnoj nesreći kod Ražnja, u kojoj je teže povređen predsednik SDPS-a Rasim Ljajić, poginuo je predsednik Izvršnog odbora te stranke Branko Gogić.

Gogić i Ljajić su sleteli s puta, probili zaštitnu ogradu i prevrnuli se na krov. Gogić je upravljao vozilom i preminuo je na licu mesta.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da nije tačna informacija da se protiv Ljajića vodi istraga, „kako je to navedeno na pojedinim portalima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari