Tužilaštvo podiglo optužni predlog zbog pokušaja nasilnog ulaska u zgradu Skupštine grada Beograda 1Foto: Katarina Živanović

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu podnelo je danas Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Saše D. (54) zbog sumnje da je 24. decembra 2023. godine učestvovao u pokušaju nasilnog ulaska u zgradu Skupštine grada Beograda.

Optužnim predlogom osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo „učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo“ iz člana 349, stav 1 Krivičnog zakonika.

Tužilaštvo je predložilo da se Viši sud u Beogradu oglasi stvarno nenadležnim i da po pravosnažnosti tog rešenja ustupi predmet Prvom osnovnom sudu u Beogradu, kao stvarno i mesno nadležnom za dalje postupanje, navedeno je u saopštenju.

VJT poseća da je ranije predloženo da Saši D. bude izrečena uslovna osuda od šest meseci zatvora sa rokom provere od dve godine.

Prema navodima VJT, postoji opravdana sumnja se da je Saša D. pokušao 24. decembra 2023. godine oko 19 sati da sa ostalim učesnicima javnog okupljanja nasilno uđe u zgradu Skupštine grada Beograda, tako što je više puta upotrebio fizičku snagu i nasilno rukama povlačio ram od ulaznih vrata, pokušavajući da ih razvali i obije.

Okrivljeni se brani sa slobode, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari