Tužilaštvo traži deset godina zatvora za vozača koji je na Karaburmi usmrtio dečaka 1Foto: FoNet/ Božidar Petrović

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv vozača automobila L.G. koji je na pešačkom prelazu na Karaburmi naleteo na dvojicu dečaka od kojih je jedan preminuo u bolnici, i zatražilo jedinstvenu kaznu od deset godina zatvora.

Optužni akt podnet je Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv L.G. zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći povređenom u saobaćajnoij nesreći, i predložena je kazna od 10 godina zatvora, objavilo je tužilaštvo na svom sajtu.

Predloženo je da sud za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja optuženom izrekne kaznu od osam godina zatvora, a za drugo krivično delo tri godine, „što su ujedno maksimalne kazne“ za ta krivična dela.

Zatraženo je da sud pored zatvorske kazne izrekne i meru bezbednosti Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina, a predloženo je i produženje pritvora optuženom.

Krivičnom prijavom L.G. se tereti da je 18. jula oko 20.15, automobilom u ulici Marijane Gregoran na obeleženom pešačkom prelazu udario pešake – dva deteta i oca, a zatim napustio mesto nesreće i ostavio povređene.

Otac M.B. zadobio je lake telesne povrede, dok je teško povređena deca L.B. (5) i S.B. (10), koji je preminuo nakon nekoliko dana.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.