Tužio sam zbog objavljivanja adrese na kojoj živi moja porodica 1Foto: Fonet/Božidar Petrović

Ne ulazeći u motive za objavljivanje ove „ekskluzive“ od pre dve godine (tužbu samo podneo 29. 12. 2015. godine, neposredno nakon što je izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije objavljen) želim samo da skrenem pažnju na krupnu neistinu koja čini osnov ovog teksta.

Naime, potpuno je netačno da sam podneo krivičnu tužbu zbog „otkrivanja da zakupljujem državnu vilu“, kao što stoji u naslovu.

Tužbu sam podneo zato što je u pomenutom izveštaju objavljena tačna adresa na kojoj žive moja maloletna deca, što je nedopustivo ugrožavanje bezbednosti moje porodice.

Nadam se da se slažete da moja adresa, baš poput adrese novinarke A. Popović ili urednika D. Petrovića, nisu javna stvar. I ne treba da budu. Ja nikoga ne sprečavam, ako to sam želi, objavi svoje liče podatke, ali želim i da zaštitim svoje zakonsko pravo da adresa na kojoj živi moja porodica ne bude informacija koja je javno dostupna.

Takođe, moja tužba svakako nije jedina koja je podneta zbog objavljivanja ove vrste podataka i ne vidim zašto je posebno zanimljiva. Posebno imajući u vidu da se ja ne bavim javnim poslom i da nisam javna ličnost.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari