Tužiteljka Paunović: Kolegijum u VJT danas bio drugačiji, kolege se okuražile 1Foto: bg.vi.jt.rs

Tužiteljka Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu, Jasmina Paunović koja je premeštana „sa slučaja EPS“ je kazala da su se na današnjem kolegijumu VJT zamenici tužioca „opustili i okuražili“.

Ona je za RTV kazala da je zato kolegijum kojim rukovodi šef tog VJT, Nenad Sefanović, bio dručiji od prethodnih.

„Prisustvovala sam kolegijumu, ne od samog početka, pa nisam imala mogućnost da čujem uvodnu reč  Stefanovića šta je poenta kolegijuma“, kazala je Paunović.

Prenela je da je „čula i primetila“ kako su se zamenici tižioca „opustili i okružali i počeli da govore“.

Kazala je i da „današnji kolegijum nije bio ni približno sličan onima kakvi su bili ranije“ – „monološki“, pošt je Stefanović govori šta ima da kaže.

„Danas to nije bio slucaj… kao da se  otvorila ‘Pandorina kutija’, svi su imali sijaset pitanja, tražili odgovore, suze su išle zbog ranijih uvreda koje su trpeli, ali s njegove strane nisam videla pravdanje“, kazala je ona.

Paunović, koja je sa koleginicom Bojanom Savović radila na „predmetu EPS“ je premeštena u drugo odeljenje pošto se, kako je ranije rekla, usprotivila novouvedenom pravilu da tužioci moraju da traže odobrenje šefova za kontakt s policijom iako s njom svakodnevno sarađuju, te bi im to otežalo posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari