U blizini spomen sobe koja se danas otvara prefarban mural Draži Mihailoviću i ispisana poruka „antifa“ 1Foto: N1

U Ulici Todora od Stalaća u Beogradu sinoć je crvenom bojom prefarban mural Draži Mihailoviću i napisano je „antifa“.

Ovaj grafit pojavio se nedaleko od zgrade u Bregalničkoj ulici, gde je za danas najavljeno otvaranje spomen sobe i skulpture Draži Mihailoviću, javlja N1.

Iza ideje da Draža Mihailović dobije spomenu sobu su dve organizacije – „Naša Drina“ i „Boračka organizacija Srbije i Srpske“ koje vodi Igor Braunović, poslanik Socijalističke partije Srbije i v.d. direktor javnog preduzeća „Srbijašume“.

Helsinški odbor za ljudska prava i Savez komunističke omladine Jugoslavije protive se rehabilitovanju četničkog vođe i na ovaj način, a Savez poziva i na tužbu protiv inicijatora.

Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd osudio je juče, kako navode, najavljeni pokušaj osnivanja muzeja i postavljanja spomenika u Beogradu, osuđenom ratnom zločincu i saradniku nacističkog okupatora, Dragoljubu Mihailoviću.

„Osim što je svrha ovakvog pokušaja istorijskog revizionizma dalja polarizacija srpskog društva kopanjem rana iz prošlosti, on otkriva i političku pozadinu ovog nedopustivog i reakcionarnog čina“ stoji u saopštenju Zeleno levog fronta.

Otvaranje spomen sobe najavljeno je za danas u 17 sati.

Izvor: N1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari