U Borskom okrugu 1.091 aktivno zaražena osoba, u Boru i Negotinu hospitalizovano 66 pacijenata 1Foto: J.B.K.

Dva puta više novozaraženih u odnosu na izlečene i broj aktivno pozitivnih i dalje u porastu, na teritoriji grada Bora je trenutno 585 aktivnih slučajeva virusne infekcije. Pozivajući se na informacije zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da je evidentirano 50 novih slučajeva inficiranja korona virusom, kao i da su se oporavila 22 obolela.

Na kovid odeljenju borske Opšte bolnice zbrinuto je 38 pacijenata, na prijemnom bolničkom odeljenju zabeleženo je 17 pregleda, a u kovid ambulantama obavljeno je 85 prvih i 77 kontrolnih pregleda.

U negotinskom Zdravstvenom centru juče je prisustvo korona virusa laboratorijski potvrđeno kod 15 osoba odnosno kod 16 odsto testiranih.

Novooboleli su starosti od 12 do 72 godine, kažu u Štabu za vanredne situacije opštine Negotin, dodajući da je tokom jučerašnjeg dana u negotinskoj kovid ambulanti 38 pacijenata imalo prvi, a 18 kontrolni pregled.

U opštini Negotin trenutno ima 256 aktivnih slučajeva, a na kovid odeljenjima negotinske bolnice hospitalizovano je 28 bolesnika sa bronhopneumonijom.  U prethodnom danu hospitalizovana su dva pacijenta, dok je jedan pacijent upućen na dalje lečenje u kovid bolnicu u Кruševcu, navode nadležni.

U  Domu zdravlja Majdanpek  juče je od 63 testirane osobe kod 15 potvrđeno prisustvo korona virusa i sada je aktivno zaraženo 117 stanovnika majdanpečke opštine, pri čemu je 19 pacijenata zbog teže kliničke slike hospitalizovano  u kovid bolnicama.

Juče je u kovid ambulantama obavljeno 117 pregleda, sedam prvih i stotinu kontrolnih,  a kod tri pacijenta dijagnostikovana je upala pluća. Prema podacima nadležnih od početka četvrtog talasa korona virusom zaraženo je 299 osoba, izlečeno je 173 bolesnika, a od posledica virusa preminulo je devet pacijenata.

Prema podacima kladovskog Zdravstvenog centra u ovoj je opštini registrovano pet novozaraženih korona virusom, oporavilo se 13 obolelih, a tri pacijenta su preminula od posledica virusne infekcije. Aktivno pozitivne su 133 osobe i drugi dan zaredom u opštini Kladovo broj aktivno zaraženih je u padu.

Od početka epidemije korona virusom u ovoj podunavskoj opštini  zaražene su  2.243 osobe, do sada je izlečeno  2.027 bolesnika, a od posledica korona virusa preminula su  83 pacijenata.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.