U Boru 663 aktivno zaražena pacijenta, u Majdanpeku 103 1Foto: J. B. K.

Nešto manje pozitivnih na dnevnom nivou i blag pad broja aktivno zaraženih u Boru i Majdanpeku prema najnovijim informacijama. Ali u Boru još jedan dan u kome se beleže preminuli od posledica korona virusa.

Pozivajući se na informacije zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ gradski Štab za vanredne situacije u Boru saopštio je da je registrovano 39 novoinficiranih korona virusom, da se od virusne infekcije oporavilo 44 obolele osobe, da su dva pacijenta preminula od posledica virusa i da su na teritoriji grada 663 aktivna slučaja virusne infekcije. U borskoj Opštoj bolnici je na kovid odeljenjima zbrinuto 66 pacijenata.

Kao i obično vikendom, manji je broj testiranih u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja u kojima su juče testirane 23 osobe, a kod četiri je potvrđeno prisustvo korona virusa. Aktivno zaraženo kovidom je 103 pacijenta iz opštine Majdanpek, pri čemu je 14 zbog teže kliničke slike hospitalizovano u kovid bolnicama.Nadležni u Domu zdravlja Majdanpek ističu da već duže vreme među aktivno zaraženima prednjače nevakcinisani koji čine najmanje dve trećine obolelih, a što se starosti tiče trećinu čine osobe uzrasta od 25 do 49 godina.