U Čenti opremljen vrtić za najmlađu grupu 1Foto: Grad Zrenjanin

U Dečijem vrtiću u Čenti, pri osnovnoj školi “Branko Radičević”, sredstvima grada Zrenjanina opremljen je prostor za jaslenu grupu u koju je krenulo 17 mališana.

Čenta je četrnaesto selo sa teritorije grada Zrenjanina u kome je otvorena ili će biti otvorena vrtićka grupa u okviru mera populacione politike koje grad sprovodi u saradnji s Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju. Kompletno opremljena nova učionica, hol i sanitarni čvor u vrtiću pri školi u Čenti, gde je smešteno ukupno 53 dece, mesto su gde borave mališani najmlađeg uzrasta, od jedne do tri godine i o kojima brinu dve vaspitačice.

– Do sada su vodili decu čak do Padinske Skele ili Opova, u susednim opštinama, sada to mogu učiniti u svom mestu. Nastavljamo da pomažemo školi u Čenti, gde planiramo  poboljšanje sistema grejanja, jer se škola greje na mazut, a u toku je proces gasifikacije ovog naseljenog mesta i verujem da ćemo već od narednog polugodišta kotao na mazut zameniti plinskim kotlom – najavio je gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura.

Direktor OŠ “Branko Radičević” Zlatko Bulić kaže da je otvaranje nove grupe u vrtiću posebno značajno za zaposlene roditelje, koji su do sada bili primorani da decu uzrasta od jedne do tri godine vode u vrtiće pri opštini Opovo ili nekim beogradskim opštinama.

– Do sada su u našem vrtiću u školi funkcionisale srednja i pripremno-predškolska grupa, a sada smo rešenjem Pokrajinskog sekretarijata dobili odobrenje za uzrasne grupe kompletno od jedne godine sve do polaska u školu – objašnjava director OŠ “Branko Radičević” u Čenti, Zlatko Bulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari