U Crnoj Gori preminulo osmoro, 571 novozaraženi, pozitivan i predsednik Skupštine 1aleksa becic foto youtube

U Crnoj Gori su od posledica koronavirusa preminulo osam osoba, dok je zabeleže još 571 novozaraženi, saopštio je Institut za Javno zdravlje (IJZCG) Crne Gore, a prenosi Radio-televizija Crne Gore. Među novobolelima je i predsednik Skupštine Crne Gore Alaksa Bečić.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana završile analizu i IJZCG dostavile rezultate za 4.162 uzorak na novi koronavirus.

Ukupno je dijagnostikovano 571 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2 i to 540 među građanima Crne Gore i 31 među turistima koji borave na teritoriji Crne Gore.

Najviše novozaraženih je u Podgorici (158), a slede Ulcinj (51), Bar (42) i Budva (33). U Andrijevici nije bilo novoobolenih.

Udeo novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za 31.08.2021. je iznosio 13,62 odsto.

Tokom jučerašnjeg dana Institutu je prijavljeno osam smrtnih ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom, četvoro u Podgorici, po jedno u Bijelom Polju, Budvi, Nikšiću i Rožaju.

Među preminulima najmlađi je imao 47, a najstariji 88 godine.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.732.

Do 15:00 časova prijavljen je oporavak kod 531 pacijenta.

„Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 8.337. Od početka epidemijskih dešavanja (mart 2020. godine) ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 115.956“, dodaju u saopštenju.

Najviše je u Podgorici (2.147), Baru (891), Ulcinju (842) i Budvi (754).

I Aleksa Bečić pozitivan na koronavirus

Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić pozitivan je na virus COVID-19 i nalazi se u samoizolaciji. Osim pojačanih simptoma ovog virusa, njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštio je Kabinet predsednika.

Bečić je otkazao obaveze.

U saopštenju se podseća da je, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje i u cilju afirmacije masovne vakcinacije, Bečić primio vakcinu protiv koronavirusa u Hali sportova u Beranama maja ove godine, a potom se revakcinisao u Podgorici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari