U Crvenom krstu Srbije akcija davanja krvi povodom sećanja na žrtve terorističkih napada na SAD 1Foto: Aleksandar Roknić

U prostorijama Crvenog krsta Srbije danas je organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi povodom sećanja na žrtve terorističkih napada na SAD 2001. godine.

Predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović je istakao ova inicijativa organizuje u saradnji sa ambasadom SAD u Srbiji, a da je „davanje krvi sinonim za humanost i čovekoljublje“.

„Kada znate da je dobročinstvo, čovekoljublje i humanost sinonim i za Crveni krst sasvim je prirodno da su Crveni krst Srbije i ambasada SAD u Beogradu izabrali ovaj način za obeležavanje 11. septembra“, rekao je Radovanović.

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri je rekao da se ovim činom obeležava 20. godina od terorističkih napada u SAD.

„Nećemo nikada zaboraviti skoro 3.000 ljudi iz preko 90 zemalja koji su poginuli u ovim napadima. Takođe pamtimo i hrabrost preko 300 vatrogasaca i 70 policajaca koji su nastradali dok su spašavali živote drugih. U istom nesebičnom duhu davanja i nade okupili smo se u ovoj akciji davanja krvi. Ovde smo sa prijateljima iz Srbije da obeležimo tu bolnu godišnjicu“, naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari