Na veću proizvodnju struje u Hidroelektrani „Đerdap I“ kod Kladova povoljno je uticao kišni talas popravljajući hidrološke prilike u slivu Dunava. U porastu je trenutni dotok od 5.400 kubika vode u sekundi, tako da dnevni učinak šest turbina premašuje 15 miliona kilovat-časova električne energije.

Na veću proizvodnju struje u Hidroelektrani „Đerdap I“ kod Kladova povoljno je uticao kišni talas popravljajući hidrološke prilike u slivu Dunava. U porastu je trenutni dotok od 5.400 kubika vode u sekundi, tako da dnevni učinak šest turbina premašuje 15 miliona kilovat-časova električne energije. Kako ističu u Dispečerskoj službi, na početku juna prva đerdapska elektrana proizvela je oko 74 miliona kilovata ili 91 odsto od plana. Inače, ove je godine „Đerdap I“ potrošačima u Srbiji isporučio dve milijarde i 630 miliona kilovat-časova struje.
Vlasina – Uoči početka turističke sezone na Vlasini, cene polupansiona u hotelima „Vlasina“ i „Narcis“ kreću se od 1.500 do 2.500 dinara. Cene smeštaja u privatnim vikend kućama, u zavisnosti od kategorije, kreću se od osam do 10 evra, što je najviša cena u odnosu na prethodne sezone kada sa se za krevet u vikendici plaćalo između pet i sedam evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari