Subotičko udruženje organske hrane „Teras“ i Javno komunalno preduzeće Čistoća i zelenilo pokrenuli su u Subotici akciju pod nazivom „Zelena kancelarija“, kojom žele da popularišu i podstaknu ekološko ponašanje. U Subotici je za Dan Evrope otvoreno 28 zelenih kancelarija, a svaka od njih dobiće potvrdu i uz to plastičnu kantu za smeće koju su izradili učenici škole za decu sa posebnim potrebama „Žarko Zrenjanin“.

Subotičko udruženje organske hrane „Teras“ i Javno komunalno preduzeće Čistoća i zelenilo pokrenuli su u Subotici akciju pod nazivom „Zelena kancelarija“, kojom žele da popularišu i podstaknu ekološko ponašanje. U Subotici je za Dan Evrope otvoreno 28 zelenih kancelarija, a svaka od njih dobiće potvrdu i uz to plastičnu kantu za smeće koju su izradili učenici škole za decu sa posebnim potrebama „Žarko Zrenjanin“. Na ovaj način „Teras“ želi da skrene pažnju javnosti na važnost očuvanja čovekove okoline, i podstakne aktivniji odnos prema otpadi na prostoru subotičke opštine. Konkretan dorpinos tome daće i preduzeće za reciklažu plastični otpad. Akcija „Terasa“ i JKP Čistoća i zelenilo želi da što više preduzeća uključi u prikupljanje otpada, pre svega plastične ambalaže.
Apatin – Gasna mreža u Apatinu duga je 85 kilometara, a u minule dve godine na nju je priključeno 440 domaćinstava, svako deseto, kao i nekoliko preduzeća i ustanova. U „Apagasu“ ističu da je građanima omogućeno da se i dalje priključuju na mrežu, a cena priključka je 800 evra, ako se plaća odjednom, odnosno 880 evra za plaćanje u šest rata. Gas uskoro treba da stigne i u sela u ovoj opštini. Ilija Drljača, direktor „Apagasa“ kaže da je za selo Prigrevica urađen idejni i glavni projekat za distributivnu gasnu mrežu, a za Svilojevo i Sontu završeni su idejni projekti. Sada treba projektovati i gasovod do Robno transportnog centra, marine i pumpe, staniona FK Mladosti, Brodogradilišta i do ugostiteljskog objekta „Plava ruža“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari