U preduzeću „Globus auto“ u Debeljači, kraj Kovačice, juče je otvoren pogon novih tehnologija. Vrednost ovog projekta iznosi 52 miliona dinara, a Izvršno veće Vojvodine, preko Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj, za realizaciju pogona izdvojilo je gotovo polovinu potrebnog novca.

U preduzeću „Globus auto“ u Debeljači, kraj Kovačice, juče je otvoren pogon novih tehnologija. Vrednost ovog projekta iznosi 52 miliona dinara, a Izvršno veće Vojvodine, preko Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj, za realizaciju pogona izdvojilo je gotovo polovinu potrebnog novca. Pogon je svečano otvorio mr Bojan Pajtić, predsednik Izvršnog veća Vojvodine, u prisustvu pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki radzvoj dr Dragoslava Petrovića i brojnih zvanica.
Početkom rada ovog pogona biće zaposleno 20 radnika direktno u proizvodnji i još dvadesetak radnika kroz razne vidove kooperacije. Inače, novi proizvodni pogon preduzeća „Globus auto“, nalazi se u ulici Dože Đerđa, u Debeljači na oko 1.000 kvadratnih metara pokrivene povišine.
Apatin – U Domu za stare i penzionere u Apatinu popunjeno je svih 180 mesta, a zbog velikog interesovanja formirana je lista čekanja. Cena smeštaja u ovoj ustanovi je 17.800 dinara za poluzavisne i 23.000 dinara za zavisne korisnike. Dom u Apatinu slovi za jednu od najbolje opremljenih i organizovanih socijalnih ustanova ove vrste u Vojvodini , pa korisnici dolaze iz mnogih mesta APV, Beograda, čak i iz Kruševca. Zanimljiv je podatak da je oko 70 korisnika mlađih od 60 godina, pa su i programski sadržaji menjani i prilagođeni ovim licima. Dragan Majstorović, direktor Doma ističe da su to lica bez porodičnog staranja, nesposobna za rad i da svoje egzistencijalne probleme nisu mogla tražiti na neki drugi način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari