Unija taksi prevoznika u Kragujevcu organizovala je juče pre podne jednosatnu protestnu vožnu ulicama u centru grada, u kojoj je učestvovalo oko stotinak ovdašnjih taksista. U Uniji kažu da od gradske uprave traže povećanje broja taksi stajališta u gradu, zabranu rada za neregistrovane taksi prevoznike i donošenje nove gradske odluke o taksi prevozu u Kragujevcu.

Unija taksi prevoznika u Kragujevcu organizovala je juče pre podne jednosatnu protestnu vožnu ulicama u centru grada, u kojoj je učestvovalo oko stotinak ovdašnjih taksista. U Uniji kažu da od gradske uprave traže povećanje broja taksi stajališta u gradu, zabranu rada za neregistrovane taksi prevoznike i donošenje nove gradske odluke o taksi prevozu u Kragujevcu. Ukoliko ovi zahtevi uskoro ne budu ispunjeni, taksisti Kragujevca organizovaće 15. novembra generalni štrajk, odnosno blokadu saobraćaja u gradu. U toj blokadi, najavljuju iz Unije taksi prevoznika, učestvovaće više stotina kragujevačkih taksista.
Loznica – Peti Vukov pedagoški sabor biće održan od 8. do 10. novembra u Loznici, sa temom Pedagoški i kulturni preobražaj Srbije. Predsednik Pedagoškog pokreta Srbije, koji je organizator sabora, Drago T. Pantić rekao je Beti da je povodom 240 godina od rođenja Filipa Višnjića i 220 godina od rođenja Vuka Karadžića objavljen nagradni konkurs za himne o njima, kao i za poemu o učitelju. Prema njegovim rečima, pisci najboljih himni i poeme biće nagrađeni sa po 30.000 dinara, a uručenje nagrada je zakazano za 8. novembar kada počinje Vukov pedagoški sabor. Pantić je najavio da će na saboru biti uručena i nagrada Vukova povelja najistaknutijim istraživačima Vukovog dela. Organizaciju manifestacije pomoći će prosvetni radnici i predstavnici lokalne vlasti lozničke opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari