Petoro učenika petog razreda jedne američke osnovne škole čeka sudsku presudu, nakon što je četvoro njih imalo seksualni odnos ispred ostalih đaka u razredu, a peti je čuvao stražu da ne naiđe razredna. „Učenici su uhapšeni u školi u mestu Spersvil u ruralnom delu severne Luizijane“, saopštila je policija.

Petoro učenika petog razreda jedne američke osnovne škole čeka sudsku presudu, nakon što je četvoro njih imalo seksualni odnos ispred ostalih đaka u razredu, a peti je čuvao stražu da ne naiđe razredna. „Učenici su uhapšeni u školi u mestu Spersvil u ruralnom delu severne Luizijane“, saopštila je policija. Dve devojčice stare 11 godina i dečaci stari 12 i 13 godina optuženi su za blud, a još jedan jedanaestogodišnjak optužen je zbog saučesništva u krivičnom delu.
Afera je izbila u javnost kada se jedan od „ljubavnika“ narednog dana hvalio svojim podvigom, pa je priča stigla do direktora škole. Pozvana je policija i deca su sve priznala, a da je bilo seksa potvrdili su i lekari koji su pregledali devojčice. Nekoliko sati nakon hapšenja učenici su pušteni iz pritvora i kod kuće će sačekati suđenje pred sudom za maloletnike.
Mec – Oko šest tona granata iz Prvog svetskog rata pronađeno je u kućama dvojice kolekcionara u Verdenu, saopštila je Služba za razminiranje. Dve i po tone bombi, granata i municije najpre je pronađeno kod jednog dvadesetjednogodišnjeg kolekcionara koji je poginuo pre par dana dok se igrao ručnom bombom. Odmah potom, policija je pronašla tri i po tone granata u susednoj kući, u kojoj živi penzionerka čiji je pokojni suprug takođe bio kolekcionar.
Pitsburg – Jedna baka iz Pensilvanije opljačkala je banku noseći u ruci nenapunjen pištolj, kako bi pomogla sinu u finansijskim nevoljama. Merilin Divajn (76) iz Boldvina, priznala je krivicu posle nagodbe sa tužiocem, a njen advokat i rođaci nadaju se da će proći sa uslovnom kaznom, iako bi za pljačku mogla da dobije između pet i deset godina zatvora.
– Ona ne predstavlja opasnost za društvo – izjavila je njena rođaka Suzan Makdejd. – Njoj nije mesto u zatvoru. To je bio samo očajnički pokušaj da pomogne nekome u nevolji. To što je uradila nije u redu, ali nikog nije povredila.
Starica je ušla u filijalu Nešenel siti banke u predgrađu Pitsburga i od dvoje blagajnika kojima je pretila praznim pištoljem, otela skoro 6.000 dolara (4.500 evra), a potom primorala policiju da je goni autom kroz naseljeni deo grada.
Njen suprug Rejmond ispričao je da je ona poslednjih godina uzela nekoliko zajmova u visini između 25.000 (18.800 evra) i 30.000 dolara (22.500 evra), da bi pomogla njihovom sinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari