U dvorištu Prve osnovne škole kralja Petra II umesto breza zasađena tri stabla katalpe 1

U dvorištu Prve osnovne škole kralja Petra II zasađena su tri stabla katalpe, koje su u Užice su stigle iz rasadnika u Požegi. Iz Šumskog gazdinstva za ovu godinu najavljuju pošumljavanje 11 hektara i sadnju oko 50.000 sadnica, od čega čak 9 hektara i 47.000 sadnica na području Tornika.

Sadnice katalpe zasađene su na prostoru sa koga je prethodno uklonjeno više stabala, između ostalog breza, što je nedavno izazvalo burne reakcije građana, o čemu je Danas ranije pisao.

-Ovo drveće je staro oko pet, šest godina, a za još toliko će steći pun rast, odnosno oko sedam do 8 metara visine. Ono neće dovesti objekat u opasnost, rekao je Stanisavljević i naglasio da je najvažnije to što su u sadnji drveća učestvovali i učenici škole, rekao je Ivan Stanisavljević iz Šumskog gazdinstva.

On je dodao da su na području Užica, Čajetine, Arilja, Kosjerića i Požege u prošloj godini pošumljena oko 22 hektara i posađeno 30.000 sadnica, dok je ove godine u planu pošumljavanje 11 hektara i sadnja oko 50.000 sadnica.

U dvorištu Prve osnovne škole kralja Petra II umesto breza zasađena tri stabla katalpe 2
Foto: Igor Đorđević

Od toga, čak 9 hektara se odnosi na Tornik, gde će biti posađeno 47.000 sadnica.

Direktor užičke „Prve osnovne škole kralja Petra II“ Danijel Radević istakao je da će saradnja sa Šumskim gazdinstvom biti nastavljena, kroz izlet učenika u rasadnik u Požegi, ali i sadnju novog drveća u dvorištima izdvojenih odeljenja ove škole, u Kačeru i Staparima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari