U gerontološkim centrima u Vojvodini od kovida obolelo 56 korisnika i 35 zaposlenih 1Slavica Škrbić i Predrag Vuletić Foto: R. B.

U četiri gerontološka centra čiji je osnivač pokrajina i dva privatna u Vojvodini od kovid 19 obolelo je 56 korisnika i 35 zaposlenih, izjavio je pokrajinski sekretar za socijalnu politiku Predrag Vuletić.

Ministar zdravlja Zladtibor Lončar kazao je da je u gerontološkim centrima u celoj Srbiji 273 korisnika i 83 zaposlena obolelo od kovid 19. Dodao je da opada i broj zaraženih zdravstvenih radnika sa 800 na 500, a 40-tak je na bolničkom lečenju.

Prema rečima Vuletića, u gerontološkom centru Srem-Ruma zaraženo je pet korisnika i jedan zaposleni, u Subotici, objekat u Srajevskoj bb, 9 korisnika i 16 zaposlenih, u GC „Novi Sad“ 7 korisnika i troje zaposlenih (jedan već negativan) i u GC Srce u Jabuci kod Alibunara 16 korisnika i 8 zaposlenih.

U dva privatna centra u Vladimirovcu 19 korisnika i 7 zaposlenih i u GC „Konak“ u Sremskoj Kamenici 5 korisnika i jedan zaposlenih. Vuletić je rekao da je zaraza došla spolja, preko zaposlenih.

U 27 ustanova čiji je osnivač AP Vojvodina i 55 privatnih centara smešteno je preko 5.000 korisnika, a u njima je zaposleno preko 3.000 ljudi. Od početka epidemije preminula su četiri korisnika ovih ustanova ( Vladimirovac, Subotica i u Jabuci i u privatnom domu u Petrovaradinu) koji su oboleli od kovid 19.

Direktorka GC „Novi Sad“ Slavica Škrbić naglasila je da je preduzeto preventivno testiranje korisnika i zaposlenih u sva četiri objekta i kod dvoje je utvrđeno da su negativni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari