U humanitarnoj akciji pripremljeno više od 135 obroka za najugroženije 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Fondacija Ana i Vlade Divac saopštila je danas da su, u okviru nacionalne kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“, predstavnici medija, zajedno sa poznatim kuvarima i nutricionistima, javnim ličnostima i predstavnicima kompanija koje podržavaju kampanju, pripremili više od 135 obroka koje su donirali ugroženim građanima.

Zajedno sa predstavnicima 12 medijskih kuća, jela su pripremale i poznate nutricionistkinje Tatjana Popović (totallywellness.rs) i Zvezdana Ljubenković (zvezdanaljubenkovic.com), glumci Ljubomir Bulajić i Ivan Mihailović, književnik Ivan Tokin, voditelj Stefan Popović, kuvar Bojan Stanimirović, predstavnici kompanija Delez Srbija i Lidl Srbija koje su donirale namirnice za kuvanje.

Obroke su pripremali predstavnici Koalicije za dobročinstvo, i dvoje građana koji su pobedili na konkursima na Facebooku i Instagramu i dali najkreativnije predloge kako kod kuće smanjiti bacanje hrane, navodi se u saopštenju.

Obroci su donirani ugroženim sugrađanima u saradnji sa organizacijama ADRA Srbija (Adventistički razvojni i humanitarni rad) i Lice ulice.

Do sada su kampanju podržale kompanije Lidl Srbija, Delez Srbija, DM, Nestle, Američka privredna komora u Srbiji (AmCham), Hemofarm fondacija, Eurobanka, Erste banka, advokatska kancelarija Živković-Samardžić, advokatska kancelarija Gecić Law, BlackRock, Elixir Group, FoodScaleHub, NALED, Carnex i MK grupa, a očekuje se podrška još većeg broja kompanija i organizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari