U kafiću u Budvi ubijen član škaljarskog klana 1Policija Crna Gora Foto: EPA/BORIS PEJOVIC EPA (Arhiva)

Jedan od visokopozicioniranih članova škaljarskog klana Milić Minja Šaković ubijen je kasno sinoć u Budvi, pišu podgoričke „Vijesti“.

On je likvidiran u jednom budvanskom kafiću ispred zidina Starog grada.

„Večeras je došlo do upotrebe vatrenog oružja u Budvi, ispred zidina Starog grada, kojom prilikom je jedno lice smrtno stradalo. Reč je o M.Š. Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzima aktivnosti na rasvetljavanju događaja, o čijem ishodu će javnost biti blagovremeno obaveštena“, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Jedan od izvora „Vijesti“ rekao je da je u Šakovića pucao muškarac koji je sedeo za stolom do njegovog i koji nije bio maskiran. Navodno, samo je ustao i u njega ispalio više hitaca.

Drugi izvor navodi da je Šaković sedeo za stolom u prvom redu i da je leđima bio okrenut ka šetalištu kada je prišao muškarac koji je imao belu košulju i kačket i u njega ispalio više hitaca. Nastala je pometnja, što je ubica iskoristio i pobegao pored hotela „Mogren“.

Policija je, kako je naveo izvor „Vijesti“, pronašla košulju i kačket.

Šaković dovođen u vezu sa ubistvom Saleta Mutavog

Za Milićem Šakovićem beogradska policija je tragala zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji vođe navijača Partizana, Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, koji je ubijen 13. oktobra 2016. godine u Beogradu.

Šaković je privođen i kada je policija, u specijalnoj pregradi njegovog blindiranog vozila, pronašla dva repertirana pištolja sa po 15 metaka. Međutim, posle saslušanja je pušten na slobodu, jer je njegov drug izjavio da pištolji pripadaju njemu.

Ubijeni Milić Minja Šaković uhapšen je 7. februara 2019. godine u Podgorici zbog sumnje da je 27. marta 2016. u Kotoru pokušao da ubije dvojicu članova kavačkog kriminalnog klana. Iz Uprave policije tada su saopštili da su osumnjičeni za pokušaj ubistva i navodne vođe škaljaraca Jovan Vukotić i kasnije ubijeni Igor Dedović.

Šaković je nakon hapšenja pred tužiocem i sudijom za istragu tvrdio da u noći kada je pucano na Vojina Stupara i Miloša Radonjića, nije bio u Kotoru. Tužilaštvo je sumnjalo da je te noći Dedović, koji je ubijen u Atini, bio za upravljačem “BMW-a” kojim su on, Vukotić i Šaković preprečili put Stuparu i Radonjiću i pucali u njih.

Preživeo više pokušaja ubistva

Milić Minja Šaković je u policijskim dokumentima važio za visokopozicioniranog člana „škaljarskog klana“ ali i vođu podgoričkog ogranka, koji je poslednjih nekoliko godina bio više puta na meti ubica iz suparničkog „kavačkog klana“.

Šaković je 8. septembra 2017. godine preživeo pokušaj ubistva nakon što su mu ubice iz automatske puške sa pet metaka pucale u grudi u kafiću u centru Podgorice kada je čekao da mu u servisu operu automobil. Tada je u ubijen Podgoričanin Ivan Nedović, sin vlasnika auto-servisa, koji se našao za stolom sa Šakovićem. Šaković je tog dana preživeo, najvjerovatnije, zahvaljujući bratu Marku koji se bacio preko njega i oborio ga na pod.

Policija je početkom marta 2021. godine uhapsila petočlanu organizovanu kriminalnu grupu, kojoj se na teret stavlja planiranje ubistva Milića Minje Šakovića. Specijalno državno tužilaštvo veruje da su sprečili grupu da ubiju Šakovića, a u kriptovanim telefonima uhapšenih istražitelji su pronašli više njegovih fotografija.

Specijalno državno tužilaštvo vodilo je istragu i pošto je Šaković 15. decembra 2020. godine ostao bez blindiranog audija. Lažni kupci su mu tada ukrali automobil i umesto nekoliko desetina hiljada evra, kako je bio dogovor, ostavili falsifikovani pasoš. Taj slučaj je u rukama SDT-a, zbog osnova sumnje da su Šakovića i tada nameravali da ubiju.

Šaković je polovinom decembra 2017. godine, dva meseca pošto je preživeo ranjavanje, prijavio policiji da je po ulici jurio za muškarcem, koji je navodno biciklom došao do njegove kuće da ga likvidira.

Zbog višegodišnjeg rata „škaljarskog“ i „kavačkog“ klana Šaković je, kažu upućeni, bio veoma oprezan. Retko je izlazio iz kuće, a koristio je samo blindirani automobil i kretao se u pratnji obezbeđenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari