U Karlovačkoj županiji počela eshumacija grobnih mesta stradalih u "Oluji" 1Foto: Komisija za nestala lica (Arhiva)

Na području Karlovačke županije, nadležni organi Hrvatske, otpočeli su danas proces ekshumacija, sa preostalih registrovanih grobnih mesta, na kojima su pokopani posmrtni ostaci žrtava srpske nacionalnosti koje su stradale u akciji hrvatske vojske i policije „Oluja”, saopštila je Komisije za nestala lica Vlade Srbije.

Kako se navodi, očekuje se da će proces ekshumacija na ovom području trajati četiri radna dana i od svih ekshumiranih posmrtnih ostataka biće uzeti uzorci radi identifikacije metodom DNK analize.

Sprovođenjem ekshumacija nadležni organi Republike Hrvatske, nastavljaju proces ekshumacija grobnih mesta u kojima su pokopane žrtve stradale u akciji hrvatske vojske i policije „Oluja”.

„U skladu sa potpisanim međudržavnim dokumentima sa Republikom Hrvatskom i na osnovu njih postignutih dogovora, ekshumacijama u svojstvu posmatrača prisustvuju predstavnici Komisije za nestala lica. Nastavak ekshumacija je od posebnog značaja za porodice nestalih lica, koje godinama pokušavaju da pronađu i dostojno sahrane posmrtne ostatke svojih najbližih“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari