U Kladovu i Majdanpeku bez novih slučajeva, u Boru tri novoinficirana korona virusom 1Foto: JBK (arhiva)

Na teritoriji grada Bora, prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“  iz Zaječara registrovana su tri nova slučaja zaražavanja korona virusom, izlečeno je 15 osoba i kako je saopštio gradski Štab za vanredne situacije aktivno pozitivna je 151 osoba.

U borskoj Opštoj bolnici na grudnom odeljenju je na lečenju 18 pacijenata,  od kojih je 17 pozitivno na virus. Juče je u kovid ambulanti evidentirano pet prvih i 18 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 30 pacijenata.

Šesti dan zaredom u kladovskoj opštini nema novoobolenih od korona virusa, a kako je jedan bolesnik izlečen, to se broj aktivno zaraženih smanjio na sedam. U ovoj podunavskoj opštini su od početka epidemije korona virusom zaražene 1.744 osobe, do sada se oporavilo 1.662 bolesnika, a od posledica virusne infekcije preminulo je 75 pacijenata.

Novoinficiranih nema ni u majdanpečkoj opštini u kojoj su aktivno pozitivne 24 osobe. Njih pet je hospitalizovano u tercijarnim zdravstvenim ustanovama, a dve su nakon otpuštanja na kućnom lečenju. U kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja juče je obavljeno deset pregleda, devet je bilo kontrolnih. U kovid ambulanti u Donjem Milanovcu od 28. maja nije bilo pregleda i u ovom gradskom naselju sa pripadajućim selima poslednjih dana nema aktivno pozitivnih. Najviše ih je i dalje u Majdanpeku – 12, sedam je iz Rudne Glave, a pet iz Jasikova.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.