U Kosovskoj Mitrovici otvoren Interaktivni multimedijalni centar i Duhovna akademija 1Foto: Kancelarija za KiM

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i predsednik Privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić otvorili su danas Interaktivni multimedijalni centar i Duhovnu akademiju u toj opštini.

Kako se navodi u saopštenju, Vlada Srbije preko Kancelarija za Kosovo i za IT uložila je u taj projekat više od 100 miliona dinara.

Interaktivni multimedijalni centar u Kosovskoj Mitrovici je zamišljen kao objekat sa konceptom modernog haba i prostora novih tehnologija, dok će se u okviru duhovne akademije nalaziti muzej grada Kosovske Mitrovice, gradska biblioteka i kulturni centar „Dragica Žarković“.

Petković je na otvaranju kazao da je tim projektom ponovo posle 22 godine nađen „krov nad glavom“ za tri važne gradske institucije – gradsku biblioteku, gradski muzej i kultirni centar.

„Pod svodovima ovog divnog objekta, koji ima preko 3.000 kvadratnih metara, mladi će razvijati svoja znanja naročito iz oblasti inovacija. U vreme tehnoloških inovacija, u trenutku kada je u centralnoj Srbiji zaista u jeku digitalizacija, važno je da i ovde opremimo Kosovsku Mitrovicu na način koji će omogućiti mladim ljudima da razvijaju svoje ideje, kada je reč o digitalnim tehnologijama“, rekao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari