U kovid bolnici u Batajnici gotovo 300 pacijenata, 47 na intenzivnoj nezi 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

U kovid bolnici u Batajnici na bolničkom lečenju nalazi se gotovo 300 pacijenata, od kojih je 47 na intenzivnoj nezi, izjavila je danas zamenica direktora te bolnice Aleksandra Spurnić.

Ona je za Radio-televiziju Srbije rekla da su u četvrtak primljena 22 nova pacijenta i dodala da je situacija za sada bolje nego pre nekoliko meseci, kada je bio aktuelan delta soj korona virusa.

Spurnićeva je istakla da je klinička slika pacijenata danas značajno lakša, da imaju obostranu upalu pluća, ali da ona „nije tako ozbiljna“, kao i da ne zahtevaju visoke protoke kiseonika.

Zamenica direktora kovid bolnice u Batajnici je ocenila da je, prema kliničkoj slici pacijenata koja podseća na prehladu, među hospitalizovanima dominantan omikron soj korona virusa.

„Ne treba zaboraviti da u populaciji još uvek ima i delta soja koji daje jako ozbiljnu kliničku sliku“, rekla je Spurnićeva.

Kako je kazala, u Batajnici su najviše hospitalizovani nevakcinisani pacijenti, stariji bolesnici i pacijenti sa hroničnim bolestima i dodala da, u odnosu na prethodni talas, ima značajno manje mladih koji su hospitalizovani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari