U Kragujevcu 69 novoobolelih, u Batočini i Rači bez novih kovid pacijenata 1Foto: Z.S.M.

Juče, po podacima Instituta za javno zdravlje Kragujevac, u Šumadijskom okrugu uzorkovano je PCR metodom i antigenskim testovima 824 osobe. Na virus kovida-19 pozitivno je 79 lica (9,59 posto testiranih u odnosu na broj uzorkovanih).

Najviše novoobolelih je u Kragujevcu, isto kao i juče 69, četvoro u Aranđelovcu, po dvoje u Kniću i Lapovu i jedna osoba u Topoli. U opštinama Batočina i Rača nema novoobolelih. Takođe na virus kovida bila je pozitivna i jedna osoba iz Beograda koji administrativno ne pripada ovom okrugu.

Na teritoriji Šumadijskog okruga u kućnoj izolaciji nalazi se 1.768 osoba: u Kragujevcu 1.198, Aranđelovcu 193, Topoli 95, Rači 93, Batočini 75, Kniću 65 i 49 lica u Lapovu.

Na lečenju od kovida-19 u UKC Kragujevac hospitalizovano je 148 pacijenata a 10 njih je na respiratorima. Sa lečenja od korone, prethodnog dana, iz kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra otpušteno je devetoro pacijenata – sedmoro iz Kragujevca i po jedan iz Aranđelovca i Rače.

Prethodnog dana, u Šumadijskom okrugu, kinesku vakcinu „sinofarm” primilo je 319 osoba: 38 (prva doza) osoba koje nisu zakazale preko e-uprave i 46 (drugu) i 235 (treću) koje su zakazale preko portala.

Američki „fajzer” primilo je 226 lica: 43 (prva doza) osobe koje nisu zakazale imunizaciju preko portala i 66 (druga) i 118 (treća) koja su zakazala vakcinaciju preko e-uprave.

Ruski „sputnik V” primilo je 67 osoba: petoro građana (prva doza) koji nije zakazali preko e-uprave, osam lica drugu i 54 osobe (treću) koja su zakazale preko portala.

Treću dozu „astrazeneka” cepiva primilo je četvoro lica koja nisu zakazala preko e-uprave.

Takođe, treću dozu „moderne” primile su tri osobe koje nisu zakazala preko portala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari