U Kragujevcu dnevno pedesetak obolelih od kovida 1Foto: Z.S.M.

Broj obolelih od kovida u Šumadijskom okrugu se smanjuje. Po najnovijim podacima Instituta za javno zdravlje Kragujevac juče na ovom području uzorkovano 634 osobe od kojih je 84 bilo pozitivno na virus kovid-19 (13,25 posto testiranih).

Najviše obolelih je u samom Kragujevcu 54 osobe, u Aranđelovcu 11. U Topoli je juče bilo devet novih kovid pacijenata, Kniću četvoro, Batočini troje, Rači dvoje i jedna osoba u Lapovu.

Na lečenju od kovida-19 u UKC Kragujevac hospitalizovano je 131 pacijenat a 10 njih je na respiratorima. Sa lečenja od korone, prethodnog dana iz kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra otpušteno je 10 pacijenata.

Na ovom području juče je prvu dozu vakcine primila samo jedna osoba („fajzer”), sedmoro drugu dozu i šestoro treću. Konesko cepivo „sinofarm” primilo je juče devet osoba, drugu dozu i tri buster.

Do sada se u Šumadijskom okrugu prvom dozom jednog od pet ponuđenih cepiva vakcinisalo 44,74 posto stanovnika, drugom 43,65 a trećom 25,95 posto žitelja.

U samom Kragujevcu nešto je veći procenat vakcinisanih – 50,26 posto prvom dozom, 49,01 drugom i 28,98 posto busterom.

U ostalim opštinama Šumadijskog okruga broj imunizovanih se kreće oko trećine ukupnog broja stanovnika tih mesta od Aranđelovcaq gde je prvu dozu nekog cepiva primilo 37,45 posto do Rače gde je buster dozu primilo samo 30,35 procenata žitelja. U Rači je treću dozu vakcine primilo samo 16 posto stanovnika.

Od početka pandemije koronu je u Šumadijskom okrugu imalo 99.396 ljudi, a u samom Kragujevcu gotovo 69.347 osoba.

Više vesti iz ovog gada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari