U Kragujevcu obeležen Svetski dan čišćenja: I učenici čistili svoj grad 1Foto: Grad Kragujevac

Uređenjem Pivarskog parka u Kragujevcu je prošlog vikenda obeležen Svetski dan čišćenja.

Radnici JKP Šumadija su, zajedno sa aktivistima nekoliko organizacija i učenicima srednjih i osnovnih škola, očistili park, a simbolično su posađene i dve crvenolisne šljive.

Obeležavanju ovog dana priključili su se i predstavnici Grada i jedne kompanije koja posluje u Kragujevcu.

Akcija je organizovana u cilju razvijanja i podizanja ekološke svesti i motivisanja građana da daju svoj doprinos u očuvanju životne sredine.

Član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine Stefan Nikezić istakao je da je grad Pivarskom parku prošle godine u okviru akcije “Posadi svoj hlad” donirano 20 sadnica belog jasena, a ove godine sadnice crvenolisne šlive.

U okviru podizanje ekološke svesti, dodao je, Kragujevac je u prethodnoj godini, u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine, očistio 14 najvećih deponija na teritoriji grada.

Divlje deponije i gomilanje otpada u parkovima i šumama su jedan od većih ekološki problemi u gradu, po rečima Marka Vujnovića, direktora JKP Šumadija.

– Cilj ove akcije širom sveta je čistija i zdravila životna sredina. Odgovornost je na udruženjima, kompanijama, gradu, državi, ali najviše na pojedincu. Svako od nas mora da bude svestan da ne ostavlja đubre u šumama i parkovina, rekao je Vujnović.

Svetski dan čišćenja je prošle godine u Kragujevcu obeležen na jezeru Bubanj.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

U Kragujevcu obeležen Svetski dan čišćenja: I učenici čistili svoj grad 2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari