U Kragujevcu potpisani ugovori za projekte u oblasti zaštite životne sredine  1Foto: Grad Kragujevac

Sa predstavnicima udruženja i organizacija u oblasti zaštite životne sredine na teritoriji grada Kragujevca za 2021. godinu potpisani su ugovori o finansiranju /sufinansiranju projekata sredstvima opredeljenim iz budžeta grada.

Potpisivanju je prisustvovao Stefan Nikezić, član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine.

Priliku da se prijave za sredstva iz budžeta za svoje projekte imala su sva udruženja i organizacije čiji je program očuvanje i promocija zaštite životne sredine. Budžet za ovu godinu je dva miliona dinara i za pola miliona veći od prethodnog. Ove godine se pokazuje i trend rasta interesovanja udruženja koja su se prijavila ove godine. 

– Od 17 predloga 15 je dobilo sredstva a u planu je da sledeće godine obezbedimo još veći budžet kako bismo i drugim organizacijama omogućili da se prijave i uz podršku grada realizuju svoje projekte. To je jasan pokazatelj da je svest javnosti i građana o važnosti očuvanja i zaštite životne sredine na sve višem nivou i zbog nas i budućih generacija da odrastaju u boljoj i zdravijoj životnoj sredini, istakao je Nikezić. 

Sredstva za finansiranje /sufinansiranje projekata u oblasti zaštite životne sredine na teritoriji grada za 2021. godinu opredeljena budžetom su u ukupnom iznosu od 2 miliona dinara. Na Javni konkurs koji je Grad Kragujevac Gradska uprava za društvene delatnosti i poslove sa građanima raspisala 25. februara pristiglo je 17 predloga projekata a Komisija za ocenjivanje i selekciju projekata po Javnom konkursu odobrila je 15 među kojima su projekti Centra za ekološko obrazovanje i održivi razvoj, Omladinske organizacije Šumadije, Romskog informativnog centra, Planinarskog društva „Žeželj”, Unije studenata PMF-a, Udruženja „Prvi prvi na skali”, Udruženja za promociju i marketing prirodnih vrednosti Ekomar, Stakleno zvono, Ronilačko – spasilačkog – sportskog udruženja PONT.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari