U Kragujevcu prvorođena beba dečak 1Foto: FreeImages/Tiny-Grasp

U porodilištu Ginekološko-akušerske klinike Kliničkog centra Kragujevac, oko pola četiri sata jutros je rođena prva beba – dečak, koji će biti nagrađena poklon čestitkom Grada Kragujevca od 100.000 dinara.

Kako saznaje Beta, prvorođena beba teška je 3,6 kilograma, a do 10.00 časova su rođene još dve bebe, devojčica i dečak.

U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć je rečeno agenciji Beta da je u novogodišnjoj noći bilo 12 terena što je višestruko manje i u odnosu na „obične“ dane.

Javljali su se astmatičari, oboleli od karcinoma i kovida, a bilo je i nekoliko građana u alkoholisanom stanju.

„Mlada žena pala je sa visine, na sreću bez teških posledica po život. Zatim, mlađi muškarac skoro da je ostao bez šake, jer mu je petarda eksplodirala u ruci“,  rekao je lekar Hitne pomoći Vladimir Gajić, za portal Glas Šumadije.

U policiji u Kragujevcu je Beti rečeno da je u Novogodišnjoj noći bilo neouobičajeno mnogo vatrometa u „privatnoj režiji“ i bacanja petardi.

Zbog upotrebe vatrometa i petardi dva muškarca, jedan star  46 godina, a drugi 34 godine, zadobii su teške telesne povrede, odnosno povrede šake.

U policiji kažu da je noć bila „prilično mirna“, ali ipak nije prošla bez krivičnih dela i prekršaja.

Dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u selu Belosavci, kod Topole, u kojoj su dve osobe zadobile lake telesne povrede, a jedna osoba u Kragujevcu je zadržana 12 časova zbog nasilničke vožnje pod dejstvom alkohola.

Na području policijske stanice u Aranđelovcu je muškarac (58) napao službeno lice u obavljanju službene dužnosti i zadao mu lake telesne povrede.

U Aranđelovcu su bila dva prekršaja, zbog nepristojnog ponašanja i vređanja.

U Kragujevcu je zabeleženo nasilničko ponašanja nad jednim licem, kao i to da su dve osobe zadobile lake telesne povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari