U Kragujevcu rekonstruisano dečje igralište na Pivari 1Foto: Grad Kragujevac

Na trgu Brioni kod „Skvera” u kragujevačkom naselju Pivara danas je otvoreno rekonstruisano dečje igralište u prisustvu Sanje Tucaković, članice Gradskog veća za lokalnu samoupravu i Jasmine Mihajlović, direktorke preduzeća „Šumadija d.o.o.”.

„Tokom 2021. godine rekonstruisano je ili izgrađeno šest dečjih igrališta i dvanaest otvorenih sportskih terena“, podsetila je članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu Sanja Tucaković.

Za ovu godinu ona je najavila izdvjanje dvostruko više sredstava – 25.000.000 dinara.

„Ovo je treći teren koji obnavljamo. Vrednost radova na rekonstrukciji ovog dečjeg igrališta iznosi 1.600.000 dinara. Milion dinara nam je obezbedio donator koji je želeo da ostane anoniman, a 600.000 dinara je obezbeđeno iz sredstava Grada. Uklonjene su sve sprave koje su bile nebezbedne i postavljene su nove“, istakla je ona.

Nakon rekonstrukcije i izgradnje dečjih igrališta ili sportskih terena u Šumaricama, Centru, na Bubnju, u Bresnici došlo se i do Pivare.

„Ovo je jedno od najstarijih naselja i nadamo se da će ubuduće upravo ovo mesto biti centar svih zbivanja. Strogo se vodi računa o zaštiti i bezbednosti dece i poštuje se Pravilnik o bezbednosti dece na dečjim igrališta“, istakla je Tucaković.

U Kragujevcu rekonstruisano dečje igralište na Pivari 2
Foto: Grad Kragujevac

„Otvaranjem ovog igrališta, otvorili smo još jednu novu građevinsku sezonu kojom uređujemo sva dečja igrališta u gradu Kragujevcu i privodimo ih nameni“, kazala je Jasmina Mihajlović, direktorka preduzeća Šumadija d.o.o.

Prema njenim rečima, preduzeće na čijem je čelu i gradske vlasti se trude da svako naselje dobije svoje dečje igralište kako bi sva deca imala mesta za igru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari