U Leskovcu neizvesno da li će grejna sezona početi 1. novembra 1Foto: Miroslav Dragojević

U leskovačkoj „Toplani“ još ne znaju da li će od 1. novembra biti uključeno grejanje, a za tople probe, koje se u Nišu primenjuju već skoro dve nedelje, a počele su i u Beogradu, kažu da su nepotrebne i da se radi o “tehnološkim probama” i da za sada nema potrebe za tim.

Direktoro JKP „Toplana“ Miloš Ilić rekao je da nema ničeg novog u odnosu poruke sa sednice Gradskog veća, kada je saopšteno da u oktobru neće biti grejanja.

Na pitanje šta će biti od 1. novembra Ilić je rekao „mi to još uvek ne znamo”, ali da se “očekuje da od 1. novembra bude grejanja“.

On je naveo da “od sutra” očekuju od Hidrometeorloškog zavoda nove prognoze i da je “moguće” da će biti grejanja ako dnevna temperatura to bude zahtevala.

Na pitanje da li to znači da, ako dnevna temperatura u jendom danu bude 15 stepeni neće biti grejanja iako je jutarnja i noćna dva stepena Celzijusa, koliko je jutros u 7:30 bilo u Leskovcu, izostao je konkretan odgovor.

Ilić je rekao da će za čutav period dok ne bude grejanja biti umanjeni računi za kategoriju korisnika koji plaćaju po kvadratu, dok oni koji plaćaju po potrošnji neće imati registrovan utrošak.

Ilić je objasnio i da tehnološke probe zavise od intervencija na mreži, što negde zahteva da se napravi topla proba kako bi se otklonili eventualni kvarovi.

Na pitanje znači li to da u Leskovcu nema nikakvih problema i da tople probe kao provera ispravnosti sistema nisu ni potrebne, Ilić je rekoa da “za sada” nisu identifikovali problem, ali i da se se to „ne može snati unapred”.

Ilić je rakao da „Toplana“ neće ući “glavom bez obzira u grejnu sezonu” za koju tvrdi da “neće biti kraća

od šest meseci”.

On očekuje da će od 1. novmbra biti grejanja, ali ” to ne znači“ da će se njegova „očekivanja i ostvariti”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari