U Leskovcu održan festival trubačkih orkestara sa juga Srbije 1Foto: M. Ivanović

Na bini gradskog trga u Leskovcu u četvrtak su se smenjivali najpoznatiji muzički orkestri sa juga Srbije, pa su okupljeni Leskovčani, ne u velikom broju, mogli da uživaju i zaigraju uz majstorske numere. Reč je o prvom festivalu romske muzike „Romale“ u organizaciji humanitarnog udruženja „Izvor života“ iz Leskovca.

Kako piše portal JuGmedia, tako je moglo da se uživa u muziciranju čuvenog orekstra Elvisa Ajdinovića iz Surdulice koji je nastupao sa sinom – višestruki su pobednici festivala u Guči i sedma generacija trubača u porodici, zatim Jelena Marković iz poznate muzičke porodice iz Vladičinog Hana, bratanica Bobana Markovića koja peva od 12. godine, kao i orkestar „kralja“ leskovačke romske muzike Mustafe Šabanovića čiji su deo i njegov sin Bojan i unuk Kristijan.

„Ovo je prvi put da se ovakav festival organizuje, i to ne samo u Leskovcu, već i u Srbiji. Želimo da promovišemo romsku muziku, da našim sugrađanima predstavimo našu muziku, kulturu i običaje, i da to bude prihvaćeno sa njihove strane“, kazao je Miroslav Alilović u ime organizatora.

https://jugmedia.rs/na-prvom-festivalu-romale-u-leskovcu-nastupali-pozati-trubaci-sa-juga-srbije-video/

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari