Sekretar Skupštine Loznice Ljubinka Gordanić potvrdila je juče da je Okružni sud u Šapcu doneo odluku o prestanku mandata petorici odbornika SRS koji su prišli Tomislavu Nikoliću. – U obrazloženju presude stoji da je Skupština grada mogla doneti odluku o prestanku mandata po dostavljanju blanko ostavki petoro odbornika SRS-a, ali pošto to nije učinila, Zakonom o lokalnim izborima je propisano da sud donese takvu odluku – navela je Ljubinka Gordanić.

Dodala je da je tim zakonom propisano da se protiv presude o prestanku mandata odbornika ne može podneti zahtev za vanredno preispitivanje sudske odluke, niti zahtev za ponavljanje postupka.

Na poslednjoj sednici gradske Skupštine 17. septembra SRS je dostavio zahtev za oduzimanje mandata tih odbornika, ali Skupština nije odlučivala po zahtevu, već je odlučila da od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu zatraži mišljenje o statusu tih odbornika. Istog dana, petoro odbornika dostavilo je Skupštini overene izjave o opozivu ugovora o regulisanju odnosa sa SRS, koji obuhvata i unapred podnete ostavke.

Predsednik gradske Skupštine Jovan Todorović rekao je novinarima da je petoro odbornika potpisalo ostavke, ali da su one datirane na 16. jul. – Kako u članu 5, Ugovora o regulisanju međusobnih odnosa SRS i odborničkih kandidata stoji da se kandidati obavezuju da sačine nedatiranu ostavku, odlučeno je da se zatraži stručno mišljenje nadležnog ministarstva – kazao je Todorović.

U gradskoj skupštini Loznice koja ima 51 odbornika, SRS je do sada imala 12 odbornika i sa Novom Srbijom je opozicija vladajućoj većini koju čine G17 plus, koalicija oko DS, SPS – PUPS, Demokratska stranka Srbije i grupa građana Pokret za Loznicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari