U Majdanpeku potvrđeno 19 novih slučajeva korona virusa 1Majdanpek Foto: J.B.K.

Tokom jučerašnjeg dana znatno se uvećao broj poseta kovid ambulanti u majdanpečkom Domu zdravlja, gde je pomoć zatražilo 69 pacijenata.

Evidentirana su 53 prva pregleda, 16 je bilo kontrolnih, a kod tri pacijenta dijagnostikovana je pneumonija.

I broj pozitivnih, nakon testiranja, veći nego prethodnih dana, pa je sa 19 novoinficiranih sada u opštini Majdanpek 110 osoba aktivno zaraženih kovidom 19.

Prema informaciji koju smo dobili od direktora Doma zdravlja u Majdanpeku, dr Dragana Fudulovića, hospitalizovano je osam pacijenata u tercijarnim ustanovama, a nakon otpusta je njih petoro na kućnom lečenju.

Najveći broj zaraženih je u Majdanpeku gde su prema izveštaju Doma zdravlja 72 lica aktivno pozitivna, u Donjem Milanovcu sa okolnim seoskim naseljima inficirano je 21 lice, a u Rudnoj Glavi ih je 17.

Tokom trećeg talasa na području majdanpečke opštine korona virusom zaraženo je 142 lica, a do sada je izlečeno 33.

Od početka epidemije prisustvo virusa potvrđeno je kod 309 lica, izlečeno je 190, a od posledica korona virusa u prvom i drugom talasu peminulo je devet pacijenata.

Usled sve većeg broja zaraženih  opštinski Štab za vanredne situacije Majdanpek preporučio je svim registrovanim sportskim udruženjima da, u dogovoru sa savezima, odlože sve organizovane sportske aktivnosti, koje podrazumevaju odigravanje utakmica i treninga, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom.

Takođe je osnovnim i srednjim školama preporučeno promenu organizacije rada i prelazak na nastavu na daljinu i o tome u skladu sa procedurom obavestio Školsku upravu Ministarstva prosvete u Zaječaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari