U Moravičkom okrugu petoro umrlo zbog korona virusa 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U prethodna 24 časa pet osoba iz Moravičkog okruga preminulo je od posledica infekcije korona virusom, dok je od 401 testirane osobe zaraza potvrđena kod njih 94 osobe.

Kako je rečeno agenciji Beta, na bolničkom kovid odeljenju preminule su tri osobe iz Čačka od 39, 87 i 89 godina i dve iz Lučana stare 74 i 81 godinu.

Prema nezvaničnim podacima od sredine jula na kovid odeljenjima čačanske bolnice preminulo je 217 pacijenta iz Moravičkog okruga, od kojih 156 iz Čačka, 35 iz Ivanjice, 24 iz Lučana i dvoje iz Gornjeg Milanovca.

Za 24 časa korona virus potvrđen je kod 51 osobe iz Čačka, 18 iz Gornjeg Milanovca, 19 iz Ivanjice i šest iz Lučana, rečeno je agenciji Beta u čačanskom Zavodu za javno zdravlje.

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno se leči 105 pacijenta, isto koliko i prethodnog dana, a među njima su dva deteta i jedna porodilja.

Od ukupnog broja hospitalizovanih 13 pacijenata je u teškom stanju, a jedan je na respiratoru.

Za 24 časa u Čačku je protiv virusa korona vakcinisano 507 osoba, od kojih je 36 primilo prvu dozu, 67 je revakcinisano, a 404 osoba je primilo treću dozu vakcine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari