– U narodnoj kuhinji u Pirotu, koja će raditi do marta iduće godine, trenutno topli obrok na dva gradska punkta dobija 850 ljudi, 150 više nego prošle godine. Sekretar Odbora Crvenog krsta u Pirotu Miroljub Mijić kaže da ima još mnogo ljudi koji ispunjavaju uslove za taj vid pomoći.

 – Međutim, mnogi od njih ne žele da stanu u red i čekaju besplatnu hranu, a ima i onih koji su po okolnim selima i ne mogu svaki dan da dolaze u grad po porciju hrane – rekao je Mijić i dodao da se u Srbiji u narodnim kuhinjama hrani oko 26.000 ljudi.

Narodna kuhinja u Pirotu je posle dvomesečne pauze počela da radi 1. oktobra. Pravo na obrok imaju lica koja primaju materijalno obezbeđenje preko Centra za socijalni rad, lica bez ikakvih prihoda, samohrani roditelji, deca iz porodica u kojoj nijedan od roditelja ne radi i penzioneri sa malim penzijama.

– Dok kuhinja nije radila, vladalo je veliko interesovanje. Imali smo listu čekanja sa preko stotinu korisnika. Kuhinja je opet počela da radi zahvaljujući Vladi Srbije koja je odobrila dodatnih 100 miliona dinara za rad svih 59 narodnih kuhinja u Srbiji, kao i sredstvima iz opštinskog budžeta – rekao je Mijić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari