U Nišu otvoreno još jedno dečije igralište koje je donirala SBB fondacija 1Foto: SBB fondacija

U stambenom kompleksu Magdon u Nišu danas je otvoreno dečije igralište koje je SBB fondacija donirala stanarima i posetiocima ovog kompleksa.

SBB fondacija do sada je u okviru projekta „Ne prljaj. Nemaš izgovor!” donirala 23 dečija igrališta u 19 gradova širom Srbije.

– U Nišu je ovo treća lokacija na kojoj doniramo igralište za naše male sugrađane. Ovo je još jedna lepa zajednička akcija u kojoj SBB fondacija učestvuje sa lokalnim stanovništvom. Mislimo da su parkovi i igrališta na otvorenom jedan od najboljih poklona za decu koja žive u gradovima. Pored razvijanja neophodne motorike i socijalizacije, važno je i da rano nauče da što više provode vreme napolju, aktivni i da razvijaju svest o važnosti čiste okoline, kao i o tome da su i oni deo prirode koju treba da čuvaju- rekla je direktorka SBB fondacije, Jovana Lukić.

Ona je kazala da igralište sadrži multifunkcionalni kompleks sa tri kule i dva tobogana, nekoliko ljuljaški, klackalica, njihalica i vrtešku.

– Naše igralište je bilo u takvom stanju da nismo imali izbora da li ćemo ga renovirati ili ne, potrebno je bilo samo pronaći sredstva. Prvo smo dobili na poklon sprave od SBB-a, a zatim su se udružili stanari kako bismo obezbedili tartan podlogu. Jako se radujem jer će se u novom parku igrati i moja unuka- rekla je Vesna Rajski, upravnica stambenih zgrada 49, 51 i 53.

Od 2018. godine, ovaj stambeni kompleks u Nišu, u kojem uglavnom žive mladi ljudi, dobio je zahvaljujući lokalnom aktivizmu novo popločano dvorište, fontanu, jezero sa japanskim šaranima i zlatnim ribicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari