U Nišu u školskim klupama 2.400 đaka prvaka 1Foto: Miroslav Dragojević

Prvog dana đaci će se upoznati sa svojim učiteljicama a biće im objašnjeno i kako treba da se ponašaju u školama u uslovima pandemije korona virusa.

U osnovne škole u Nišu danas će poći 2.400 đaka prvaka, a na području Nišavskog upravnog okruga 3.200.

Broj upisanih prvaka u Nišu nešto je manji nego prošle godine, jer ih je prošle godine bilo 2.500.

Prema podacima školske uprave u Nišu, poslednjih nekoliko godina broj đaka prvaka ne prelazi brojku od 2.500, dok ih je pre petnaestak godina bilo 5.000.

Načelnik Školske uprave u Nišu Dragan Gejo rekao je agenciji Beta da je, što se nastave tiče, sve spremno za početak nove školske godine.

„Sve škole će dobiti dezinfekciona sredstva i maske za nastavno osoblje, kao i vizire za učenike sa posebnim potrebama“, rekao je Gejo.

On je kazao da će se praksa za početak obavljati u školskim kabinetima, što važi i za učenike Medicinske škole, koji do daljeg neće moći na praksu u Klinički centar.

Gejo je rekao da je direktorima škola preporučio da nastavnicima i profesorima koji imaju oboljenja koja su opasna i u redovnoj situaciji, omoguće da snimaju časove, pripremaju didaktički materijal ili budu u bibliotekama, a da ih u nastavi zamene mlađe kolege.

Oko 90 odsto roditelja čija deca pohađaju škole u Nišu izjasnilo se da njihova deca idu u školu, a da deo nastave imaju preko platformi.

Izuzetak je gimnazija „Svetozar Marković“ u kojoj se za nastavu preko platformi izjasnilo 16 odsto roditelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari