U Novoj Crnji oglašen zakup državnog zemljišta 1Foto: Pixabay/Charles Echer

Opština Nova Crnja raspisala je preko Uprave za poljoprivredno zemljište oglas o davanju u zakup i na korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta.

Reč je o prvom krugu davanja u zakup državne zemlje na teritoriji ove srednjobanatske opštine, a oglas je raspisao predsednik opštine Vladimir Brakus.

Oglas je raspisan u katastarskim opštinama Molin, Nova Crnja, Radojevo, Srpska Crnja, Toba, Aleksandrovo i Vojvoda Stepa.

Zemljište, površine 21 hektar, izdaje se na period od 15 godina. Reč je o manjim parcelama, među kojima je najveća njiva od 5,3 hekatara u Aleksandrovu, dok u proseku njive iznose hekatar i manje.

Prema rečima Branislava Damjanova iz opštine Nova Crnja, reč je o manjim parcrlama koje su preostale nakon predhodnih licitacija.

“Naša opština ima atar površine 23.000 hektara a od toga je u državnom vlasništvu 2.500 hektara. Sada je ponuđeno na licitaciji 21 hektar, jeste to mala količina ali je kod nas interesovanje za obrađivanje zemlje veliko. I za ove male parcele ima zainteresovanih zakupaca. Zemlja se u licitaciji izdaje na 15 godina, dok se stočarima daje po pravu prečeg zakupa na 10 godina”, objašnjava Branislav Damjanov.

Početne cene zakupa zamljišta kreću se od 5.680 do 31.213 dinara a ponuđači uplaćuju depozit u iznosu od 50 odsto vrednosti zakupa.

Nadmetanje će biti održano 28. januara u 10 časova, preko aplikacije Uprave za poljoprivredno zemljište.

Rok za prijavljivanje, sa podnošenjem ponude i dokumentacije u elektronskom obliku je 19.januar do 15 časova.

Nakon otvaranja ponuda, biće formirana rang lista ponuda a rezultati objavljeni na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari