U Novom Sadu izlepljeni novi plakati protiv Novakovića i Pajtića (FOTO/VIDEO) 1Foto: Tviter

Nastavlja se svojevrsni rat plakatima u Novom Sadu. Ovoga puta na meti SNS su bivši vojvođanski premijer Bojan Pajtić i predsednik novosadskog odbora i potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković uz čije fotografije na plakatima je i poruka „Ne može gari, opet da kradete“.

Plakati su zapravo jasna asocijacija na plakat „Vidi, gari, ne može“ koji su korišćeni za najavu tribine „Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može“, koju su nevladine organizacije, opozicija i građani organizovali polovinom septembra reagujući na plan gradske vlasti da pomeri nasip na Dunavu kod Šodroša za 500 metara kako bi se dobio prostor za stambenu gradnju za kompaniju Galens.

Pajtić je organizatore „akcije plakatiranja“ nazvao fašistima.

„Ako je neko sumnjao da imamo posla sa fašistima koji zverski mrze svakog ko pisne – ima priliku da se razuveri. Nema veze ni da li se baviš politikom, ili ne. Fašista se neće smiriti dok si živ. Po svakog slobodnog čoveka će doći. Osim…“, napisao je Pajtić na tviteru. On je već bio na meti naprednjaka kada su protiv njega pre nekoliko godina po trotoarima i zidovima bile ispisane parole „Pajtić – lopov“.

Novaković je za portal 021 kazao da su plakati izlepljeni na zgradi gde živi sa porodicom i naveo da su ih lepile „fašističke kriminalne grupe iza kojih su gradonačelnik Miloš Vučević, brat predsednika Srbije Andrej Vučić i vlasnik Galensa Nebojša Petrić“.

On je dodao da su on i njegova porodica već prošli golgotu i da ga novi plakati više ne uzbuđuju.

„Ne znam gde živi Vučević, ali ne bih lepio plakate po njegovoj zgradi“, poručio je Novaković.

Već duže vreme traje ovaj svojevrsni rat plakatima, a ponovo se razbuktao pošto su aktivisti Narodne stranke lepili plakate na kojima su u korupciji povezivali Miloša Vučevića sa kompanijom Galens. Tom prilikom legitimisala ih je policija, a plakati su promptno uklonjeni. Sutradan su osvanuli plakati protiv Novakovića. Ali, tu, očigledno, nije kraj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari