U Novom Sadu otvoren Muzej lovstva, prvi takav u našoj zemlji 1Foto: Pokrajinska vlada

Muzej Lovačkog saveza otvoren je danas u Novom Sadu u prostoru nekadašnjeg restorana Lovačkog saveza Vojvodine, u prizemlju zgrade „Dom saveza lovačkih udruženja“, u Ulici Jovana Đorđevića broj 4.

Otvaranje muzeja je organizovano povodom 100 godina od osnivanja Saveza lovačkih društava za Vojvodinu.

Predsednik Lovačkog saveza Vojvodine Željko Sušec istakao je da je ovaj muzej rezultat predanog rada u proteklih 100 godina, i da predstavlja dug prema svim osnivačima i onima koji su učestvovali u radu i unapređenju lovstva u AP Vojvodini.

Svečanosti otvaranja prisustvovao je i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je nagrađen priznanjem za vanredni doprinos razvoju lovstva Vojvodine „Zlatni rog“.

U Novom Sadu otvoren Muzej lovstva, prvi takav u našoj zemlji 2
Foto: Pokrajinska vlada

„Danas u Muzeju lovstva pred lovcima i članovima Lovačkog saveza koji su minulih godina i decenija predano radili da bi uslove za ovu važnu društvenu, pa i privrednu oblast, ali i oblast od značaja za razvoj turizma znatno unapredili”, izjavio je Mirović i istakao da je ovo prvi muzej lovstva kod nas koji ima ovakav sadržaj i oblik.

On je dodao da će Vlada Vojvodine izdvojiti vanredna finansijska sredstva da bi se unapredili svi lovački objekti u okviru JP „Vojvodinašume“, kao i drugi potencijali u ovoj oblasti gde dolaze ne samo domaći lovci već i oni iz inostranstva.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari