Roditelji dece koji pohađaju dečju ustanovu „Marija Munćan“ u Majdanpeku, zatražili su utvrđivanje odgovornosti zbog obrušavanja plafona u toj ustanovi, u momentu kada je u prostoriji spavalo dvanaestoro dece. U peticiji koju tim povodom potpisuju roditelji, od lokalne samouprave zahteva se da, zbog bezbednosti dece, hitno bude saniran taj objekat, i da se utvrdi odgovornost.

Roditelji dece koji pohađaju dečju ustanovu „Marija Munćan“ u Majdanpeku, zatražili su utvrđivanje odgovornosti zbog obrušavanja plafona u toj ustanovi, u momentu kada je u prostoriji spavalo dvanaestoro dece. U peticiji koju tim povodom potpisuju roditelji, od lokalne samouprave zahteva se da, zbog bezbednosti dece, hitno bude saniran taj objekat, i da se utvrdi odgovornost. Plafon sobe u tom obdaništu obrušio se u petak, u trenutku kada je spavalo 12 dečaka i devojčica uzrasta pet godina. U tom incidentu srećom niko nije povređen. Vaspitačica Ivana Milošević izjavila je da je začula tresak u sobi u kojoj su spavala deca i da je prostoriju potom prekrila prašina. Njene koleginice su upozorile da krov godinama prokišnjava, ali da niko nije ozbiljno shvatio moguće posledice. One su podsetile i da je nedavno u kupatilu jaslica sa zida pao bojler.
Vršilac dužnosti direktora obdaništa „Marija Munćan“, Mirko Ilić podsetio je da je za rekonstrukciju krova tog objekta opština prošle godine obezbedila 1,5 miliona dinara, da je uplaćen deo novca firmi „Beoplan“, ali da radovi još nisu započeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari