U okviru „Zaječarskog kulturnog leta“ održano „Veče španske muzike” 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U okviru „Zaječarskog kulturnog leta“, na letnjoj sceni „Nenad Ciganović”, u prepunom dvorištu Pozorišnog muzeja u Zaječaru, održano je „Veče španske muzike”, u izvođenju dve izvanredne umetnice iz Beograda, Marijane Radosavljević, sopran i Marije Rašić, gitara.

Publika je uživala u fantastičnoj interpretaciji više od 20  kompozicija istaknutih španskih autora Fernanda Sora, Hоakina Rodriga i Manuela de Falje.

Marijana Radosavljević je operska pevačica, stalni član i solista Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“,  i spoljni saradnik Hora RTS-a, a bavi se i pedagoškim radom. Osnovne i master studije solo pevanja završila je na Fakultetu umetnosti u Nišu, a specijalističke studije iz oblasti kamerne muzike na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Dobitnik je brojnih nagrada iz oblasti solo pevanja i kamerne muzike.

Marija Rašić je mlada gitaristkinja i nastavnik u osnovnoj i srednjoj muzičkoj školi „Davorin Jenko” u Beogradu, koja je nedavno završila master studije klasične gitare na „Franc List Akademiji” u Budimpešti.

Nastupala je na mnogim koncertima u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nacionalnih i stranih stipendija, te je osvojila više od četrdeset nagrada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Aktivno izvodi muziku savremenih kompozitora i naručuje dela za solo gitaru i kamerne ansamble. Sem na klasičnoj gitari, Marija je nastupala na lauti, teorbi, baroknoj gitari, sapeu (indonežanskoj lauti) i električnoj gitari.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari